De Oranje Vereeniging Rotterdam-Oost (OVRO)

De Oranje Vereeniging Rotterdam Oost (OVRO) organiseert jaarlijks op het Mecklenburgplein het Koningsdagfeest voor jong en oud uit Kralingen en Crooswijk. Daarnaast wordt door de Oranje Vereniging Rotterdam Oost deelgenomen aan de jaarlijkse kranslegging op 4 mei.

Lidmaatschap Oranje Vereeniging

Voor leden, door leden

De OVRO is sinds 1925 in volle glorie aanwezig in de vorm van een jaarlijks terugkerend koningsdagfeest in Kralingen-Crooswijk. Al bijna 100 jaar staat de OVRO garant voor een feest vol met tradities en blije kinderen.

Koningsdag in Kralingen-Crooswijk wordt mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de leden. Lid worden van de OVRO kost maar 15,- per gezin per jaar. Het voordeel van het lidmaatschap is dat bij voldoende leden de OVRO er elk jaar weer een onvergetelijk dag van kan maken én alleen leden kunnen spelletjeskaarten kopen voor kinderen.

Lid worden van de Oranje Vereeniging

Sinds 2013 heeft de Oranje Vereeniging een lidmaatschapsadministratie wat inhoudt dat het lidmaatschap van de OVRO wordt aangegaan tot wederopzegging. De reden van het invoeren van dit systeem is bijvoorbeeld dat wij de toekomst van deze feestelijke unieke dag willen waarborgen. De betaling van de jaarlijkse bijdrage voor het lidmaatschap wordt in februari via een automatische incasso afgeschreven.

Bent u nog geen lid, meldt u zich direct online aan, en geef het door aan buren of vrienden in de wijk.

Geschiedenis van de OVRO

1925 tot nu

Sinds 1925 is de Oranje Vereeniging Rotterdam in volle glorie aanwezig en staat het garant voor een feest vol met tradities en blije kinderen. De rode draad is nog steeds een mooi kinderfeest, het oranjegevoel en het vieren van de verjaardag van onze Majesteit.

Door de jaren heen is de geest van de OVRO goed bewaard gebleven en zijn de oudhollandse kinderspelletjes een groot succes. Ringwerpen, schminken, verkleden en de muzikale optredens zijn nog steeds erg populair.

En vergeet niet de prachtige optocht door Kralingen: drumband voorop en natuurlijk het bezoek aan Pniël als sluitstuk. Vele kinderen lopen mee in optocht door de wijk, verkleed als Koning en Koningin en met een versierde step of wandelwagen, sommige zelfs omgetoverd tot een Koninklijke koets. En ieder kind met zijn versierde kroon op, want de mooiste kroon wint een prijs.

Het feest is voor iedereen uit de buurt! Het is prachtig om te zien dat zoveel kinderen zoveel plezier hebben met alle spelletjes en dat er ook voor de ouders voldoende vertier is. Misschien komt onze burgemeester nog wel even kijken. Op naar nog vele jaren oranje pret.

Kranslegging 4 mei

Een meer serieuze ondertoon heeft de plechtigheid op 4 mei, de dodenherdenking. De OVRO neemt elk jaar deel aan de kranslegging. Op de Oudedijk en op de Hoflaan wordt een krans gelegd om hen die ons in de 2e wereldoorlog hebben bevrijd en hen die zijn gesneuveld te herdenken. Ook dat hoort bij de traditie van een vereniging met een rijke historie.

Het OVRO bestuur

Shanna
van den Berg-Ringsma

Voorzitter

Margriet
Kapiteijn

Dirk
Schnellen

Ewout
Courrech Staal

Aleid
Schoenmaeckers-de Savornin Lohman

Margriet
Ophoff

Isabelle
Huijgen

Thomas
Dirksmeier

RODERICK
VAN KLINK

Rogier
Vuurens